Hogyan zárod a 2021-es évet?

Ez az év is eltelt. A tavalyihoz hasonlóan, túlságosan is hasonlóan – főként annak, aki nehezen tűri a változásokat. Nehéz volt annak, aki még mindig nem haladt a kényszerű változásokkal, amiket ez a váratlan, hosszan elhúzódó vírushelyzet hozott világunknak.  Nem volt könnyű annak sem, aki jobban tűri a változást, viszont előnyben volt. Könnyebben, gyorsabban alkalmazkodott a megváltozott helyzethez. Egyáltalán: megpróbált alkalmazkodni, új módokat találni vállalkozása, cége és ezáltal saját túlélése érdekében.

Nem a legerősebb faj lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a leggyorsabban képes változni.

Ne büntesd magad, ha Neked nehéz a változás, és nehéz volt ez az év. Ne minősítsd se magad, se a tetteid. Ne fojtsd el ezzel kapcsolatos érzelmeidet. Barátkozz meg velük, öleld magadhoz őket, s légy hálás értük (ó, tudom, ez az adott pillanatban nem könnyű, akár dühössé tesznek ezen mondatok. De próbáld meg mintegy kívülről szemlélni magadat és érzéseidet) Mit mutatnak? Hogyan segítenek abban, hogy túlélj, hogy fejlődj?

 

Az én idei évem is tartogatott meglepetéseket. Megszűnt egy korábbi, jól jövedelmező állandó megbízásom. Ez megzavarhatott volna, de inkább örültem, mint szomorkodtam miatta. Szerettem velük dolgozni, nagyon szuper csapat tagja lehettem általuk, viszont a felelősség óriási volt. Így annak terhétől mentesülni felszabadító volt. Ez azt a változást is hozta, hogy a felszabadult időmmel energiámmal teljesen a honlapok és dizájn irányába fordulhattam. Szuper érzés volt, és nagyon jó eredményeket hozott!

Ez évben önismeretben és szakmailag is tovább feljődtem. Újabb programokat tanultam és tanulok, hogy minél komplexebben szolgálhassam a hozzám fordulókat. Együttműködéseim is tovább bővültek. Részt vehettem négy fantasztikus online tanfolyam felépítésében, és egy előkészítésében.  

 

A félelem, a bizonytalanság érzése bármiért és bármikor beköszönhet. A hozzáállásunkon múlik, hogy mennyire hagyjuk magunkat, mennyi idő alatt dolgozzuk fel. De ahogy minden egy folyamat, ebben is van lehetőségünk tanulni és fejlődni. Az elmúlt közel két év erre (is) tanított.

 

Érdemes leírnunk mindazt, amit ez év hozott, s akár azt is, amit tanulhattunk belőle. Érdemes legalább év végén szánni időt erre, érdekes felismeréseket rejthet. Ha ezzel megvagyunk írjuk le azon vágyainkat, melyeket szeretnénk megvalósítani. Melyek azok ezekből, melyeket jövő évre tervezünk?

Nem újévi fogadalmakra buzdítalak, sohasem voltam híve. Hisz ha valaki változást akar az életébe, azt elkezdheti azonnal is. Az olyan kezdetű mondat, hogy „Holnaptól…” vagy „Január 1-től…” csak kifogások!

A vágyaid leírására buzdítalak, s arra, hogy azok mentén tervezd a következő évedet. Vágyaidat írd le, életed minél több területére vonatkozóan. Mert igenis ez fog előre vinni, ez fog kiszakítani a félelmekből, a bizonytalanság érzéséből. Ez fogja megnyitni ismét a szívedet, fogja meghozni a hála és szeretet érzését! Ez pedig mindenen átsegít, mindent legyőz!

vágy poszter

Szeretet- és megvalósult vágyakkal teli 2022-t kívánok Neked!

Több
cikk

Tervezd az éved!

„Céltalan hajósnak egyik szél sem kedvez” (Seneca)

Töltsd le az évtervezőt és valósítsd meg az álmaid!