Még mindig félelemben élsz?

Mindenki bizonytalan. A pár éve biztosnak, kiszámíthatónak tűnő életünk oly módon és mértékben borult fel, melyet elképzelni sem tudtunk korábban. Bizonytalanná tett bennünket a vírus: félelmeink bekapcsoltak, felerősödtek, újak születtek. Oly hosszan tart e bizonytalan időszak, hogy nem is tudjuk vége lesz-e valaha. Ahogy elhinni sem tudtuk másfél éve, hogy ez hozzánk is beköszönt, úgy ma azt nem tudjuk, hogy milyen élet vár ránk ez után?

Féltünk betegségtől, szeretteink elvesztésétől, a ránk kényszerített magánytól, bezártságtól, vagy éppen a wc papír hiánytól. 😊

 

A félelem azonban nem segít, sőt! Aki tartósan félelemben él, nem jól érzi magát, az előbb-utóbb beteg lesz, ha nem is e vírustól. Ha ezt sikerül hamar felismerni, s hasznukra fordítani, akkor kevésbé visel meg a helyzet. Akkor elkezdhetjük keresni és megtalálni a helyzet előnyeit. 

Hogyan profitálhatok ebből? Fejleszthetem személyiségem a rám szakadt otthonlétben? Több időm jut olvasni, sétálni, beszélgetni a családommal, otthon sportolni, gondolkodni? IGEN!

Akinek ez már sikerült, kevésbé vagy egyáltalán nem viseli meg a fennálló helyzet.

 

Ha a vállalkozásokat, cégeket munkahelyeket nézem, ott is az maradt életben, aki tudott alkalmazkodni a megváltozott helyzethez.

Kiszállítást kezdett vállalni, webshopot épített, honlapot készített vagy készíttetett, megtanult online órát adni, online megbeszéléseket tartani ügyfelekkel, munkatársakkal. Eszközökkel, szoftverekkel támogatta meg az online világ terjedését. Új szakmát tanult, online, mellyel akár otthonról is tud dolgozni. Tanfolyamokat épített fel, s online kezdte árusítani…stb.

Igen, tudom, van olyan terület, olyan szakma, mely az online világban nehezebben vagy nem boldogul – pl. turizmus – de ott is láthattunk szép példákat, hogy 1-1 cég hogyan tartotta életben magát, s kreatívan, érdekes ötletekkel vészelik át e nehéz helyzetet. De éppen ezzel ők is azt mutatják nekünk, hogy minden megoldható!

 

        Megoldható! Minden megoldható!

 

Ne kételkedj, inkább kérd a megoldást!

Kérdezd meg magadtól, hogyan szolgál Téged ez a helyzet? Hogyan profitálhatnál belőle?

Keress, kutass, inspirálódj!

Nézz körül a világban, és a világhálón, mások hogyan vészelik át?

Te mit tudnál tenni annak érdekében, hogy vállalkozásod, céged e helyzetben is működjön, sőt, növekedjen?

Ha munka nélkül maradtál, gondolkodj, mihez lenne kedved?

Mi az, amit szíved szerint csinálnál?

Mi tart vissza?

Mi az erősséged?

Milyen munka lenne az, amit akár fizetés nélkül is örömmel végeznél?

 

(Lehet épp azért kaptad e helyzetet, hogy végre a szíved vágya szerinti munkát végezhesd!)

 

Ha megtaláltad, vágj bele! Légy vállalkozó, bátran! Sok tevékenységet nagyobb kezdőtőke nélkül is el lehet kezdeni!

Ha megvan a belső tűz ami hajt, elillannak a félelmek, mindjárt jobban érzed magadat, s a megélhetés is biztosítva lesz!

Visszatér a biztonságérzet, az energia, életerő, egészség. S nem fog érdekelni, hány hullámról beszélnek még…hisz Te meglovagolod e hullámokat!

 

Ha az online világban való megjelenésben, folyamataid automatizálásában, ügyfeleiddel történő kapcsolattartásban segíteni tudunk, keress minket bátran!

Több
cikk

Weblapot szeretnél?
Jó helyen jársz!

EGY HONLAP FELÉPÍTÉSÉNEK KEZDŐ LÉPÉSEI

INGYENES PDF

Iratkozz fel és tudd meg mit érdemes tenned ahhoz, hogy honlapod a vállalkozásod, céged növekedését szolgálja!